cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem

Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  315 dkg krevet již očistěných, 1/4  červené cibule, chilli, 1/2 stroužek česneku, mák, bílé víno, sůl, extra virgin olivový olej, pažitka,

nočky: 115 dkg cizrnové mouky, 15 dkg hladké mouky 00, 2  vejce, 10 dkg pyré z červené řepy, 15 cl vody, pažitka, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Noky: promíchejte mouku, vodu, vejce a pyré z červené řepy v míse. Přidejte nasekanou pažitkou, osolte a míchejte, dokud nedostanete husté lepkavé těsto (v případě potřeby můžete naředit přidáním více vody). Zakryjte a nechte ho půl hodiny odpočívat. Dejte na oheň hrnec s velkým množstvím osolené vody a přiveďte k varu. Děrovaným cedníkem na halušky nebo späztle nechte kapat těsto přímo do vody, pomalu měňte jeho polohu dokola.

www.tacos.cz Mezitím osmažte stroužek česneku a cibuli, jemně nasekanou, v pánvi na trošce oleje. Přidejte krevety, podélně rozkrojené, okořeňte drcenou chilli papričkou a osmahněte 1-2 minuty. Zalejte trochou vína, posypejte makovými semínky a dosolte. Když nočky vyplavou, vyberte je děrovanou naběračkou do pánve a pár minut prohazujte s krevetami. Podávejte posypané sekanou pažitkou.

vloženo 19.11.2017    zobrazeno 316x    verze pro tisk

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Palačinkové trubičky plněné mortadellou
(Cannelloni di crepes alla mortadella filante)