cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)

Itálie - Lombardie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem

Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  

noky: 1/2 kg žlutých brambor, 80 dkg tykve, 215 dkg hladké mouky, 2  vejce, sůl,

krém: 60 dkg pórku, 10 dkg tvrdého sýra formaggio d'Alpe, několik snítek tymiánu, zeleninový vývar, extra virgin olivový olej, sůl,

na zapečení: 15 dkg tvrdého sýra, máslo

zkopírováno z http://www.tacos.cz Noky: očistěte brambory a uvařte vcelku v mírně osolené vodě. Očistěnou a oloupanou dýni nakrájejte na kusy a uvařte na páře. Jakmile jsou brambory hotové, oloupejte je a ještě horké propasírujte do mísy. Přidejte k nim pyré z dýně, promíchejte, přidejte mouku, vejce a špetku soli a dobře promíchejte všechny ingredience, dokud nezískáte homogenní těsto. Přeneste těsto na pracovní plochu, posypejte moukou a vyválejte dlouhé válečky o průměru asi 2,5 cm. Stěrkou nakrájejte na 1,5 cm kousky.

www.tacos.cz Krém: očistěte pórek, nakrájejte jej na kousky a přeneste je do hrnce s několika snítkami tymiánu, olejem a naběračkou vývaru. Povařte, dokud není pórek měkký, pak rozmíchejte na krém. V případě potřeby přidejte další kapku vývaru, dokud nedostanete konzistenci hladké omáčky. Přisolte a nechte vychladnout. Část sýra nastrouhejte nahrubo, přidejte do krému a dobře promíchejte.

www.tacos.cz Do důkladně vymazaných jednoporcových misek rozložte noky, zalejte omáčkou a posypejte strouhaným sýrem. Pečte na 175 °C asi 18-20 minut, nebo dokud nebude povrch hodně zlatý. Vypněte troubu, nechte několik minut vychladnout a pak podávejte.

vloženo 11.11.2017    zobrazeno 278x    verze pro tisk

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Palačinkové trubičky plněné mortadellou
(Cannelloni di crepes alla mortadella filante)