cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Salsa española

Řecké masové kuličky z air-fryeru

Bruselské kapustičky v air-fryeru

Bramborové klínky s parmazánem

Banoš

Špagety s růžičkovou kapustou

Toskánské zapečené fazole

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi
(Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lilkový flan

Flan di melanzane

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  lilky, 1/2 snítka bazalky, 1/2  vejce, 3 dkg másla, 2 dkg parmazánu, 4 dkg sušených rajčat, 1/2  mozzarella, čerstvá rajčatová omáčka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky propíchejte vidličkou a pečte je v troubě při 200 °C asi hodinu a půl nebo dokud nejsou na dotek měkké. Po upečení je nechte vychladnout, rozkrojte napůl, dužinu vydlabejte lžící a spolu s omytými a osušenými lístky bazalky ji vložte do mixéru. Přísady pečlivě rozmixujte, až vznikne hrubé pyré. Přebytečnou vodu ze směsi zcedíte v cedníku vyloženého papírovými utěrkami. Po několika minutách přendejte lilkový krém do mísy a přidejte vejce, sůl, pepř a sušená rajčata nakrájená na malé kousky. Formičky (ramekiny) vytřete pomocí štětce měkkým máslem, vysypte parmazánem, dejte několik lžic směsi a uprostřed udělejte důlek.

www.tacos.cz Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky, vložte je do důlku doprostřed formiček a uzavřete lžící náplně. Pečte ve vodní lázni při 180 °C asi 40 minut. Vyklopte a podávejte podle chuti s čerstvou rajčatovou omáčkou.

www.tacos.cz Flan se od suflé liší způsobem přípravy: oba se pečou v troubě, ale první se peče ve vodní lázni, druhý obvykle obsahuje ušlehané bílky a během pečení má tendenci bobtnat, takže formy by nikdy neměly být naplněny více než do 2/3 svého objemu.

vloženo 24.11.2022    zobrazeno 473x    verze pro tisk

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
(Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix)

Žitné tagliatelle z divočáka
(Tagliatelle di segale)

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)