cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Francie - Auvergne   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Pounti auvergnat

Zapečený mangold z Auvergne

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  115 dkg slaniny, 80 dkg mangoldu, 115 dkg vařené čočky, 115 dkg vypeckovaných švestek, 20 dkg čerstvé strouhanky, 2  vejce, 15 cl mléka, 2 dkg másla, 15 cl bílého vína, 2  šalotky, 1/2 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř, tymián
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 210 °C, strouhaný chléb zalejte mlékem. Opláchněte vodou listy mangoldu a nakrájejte je nahrubo, nechte je 5 minut zvláčnět na pánvi, po vychladnutí nasekejte najemno. Na pánvi opražte nadrobno nakrájenou slaninu i šalotku, opražené deglazujte bílým vínem, přidejte uvařenou čočku a 5 minut zlehka promíchávejte. Okořeňte a vmíchejte mandold, nasekanou petrželku, na větší kousky nakrájené švestky, změklý chleba, rozšlehaná vajíčka a tymián. Osolte a opepřete podle potřeby, všechno dobře promíchejte. Směs urovnejte do máslem vymazané zapékací mísy. Deset minut zapečte při teplotě 210 °C, potom ji snižte na 180 °C a dopečte asi 45 minut dozlatova. Podávejte horké i studené.
Recept ze skupiny: Zelenina a houby - špenát
vloženo 10.10.2020    zobrazeno 44x    verze pro tisk

Krevety na kreolský způsob
(Shrimp creole)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Kreolské koření
(Creole seasoning)

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové a pomerančové chutney

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino