cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Portugalsko - Azory   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Torresmos açoreanos

Azorská vepřová pečeně

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  415 dkg chilli papriček (serranos, jalapeños), 10 stroužků česneku, 1/4 šálku mleté papriky, sůl, 1/2 šálku suchého bílého vína, 1/2 šálku suchého červeného vína, 90 dkg vepřového ramínka, 3 lžíce rostlinného oleje, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Papričky zbavíme semínek, česnek oloupeme a s paprikou a solí rozmixujeme na hustou kaši. Tu smícháme v míse s bílým i červeným vínem a potom i s masem nakrájeným na jednotlivé porce. Zakryjeme fólií a dáme odležet, minimálně přes noc, ale lépe 48 hodin.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 190 °C. Větší pekáč vymažeme olejem a maso do něj dáme i s vinnou marinádou. Pečeme odkryté zhruba hodinu, občas obrátíme, dokud vnitřní teplotu masa neukáže zapíchnutý teploměr 66 °C. Po vytažení z trouby necháme 5 minut odpočinout, nakrájíme proti vláknu na tenké plátky a hned podáváme.

www.tacos.cz Příloha: rajčatová rýže

vloženo 22.09.2018    zobrazeno 20x    verze pro tisk

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)