6 porcí: 60 dkg telecích řízků, 3.7
15 dl podmáslí, sůl, mletý pepř podle chuti,
na obalení: 1.15 šálku hladké mouky, 3/4 šálku kukuřičného škrobu, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce sušené cibule, 1/2 lžíce sušeného česneku, 2 lžičky sušené dobromysli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Telecí řízky naklepejte a poté je nakrájejte na proužky široké asi 2 cm. V míse je smíchejte s podmáslím. Přikryjte a nechte 1 až 2 hodiny marinovat v chladničce. Když je čas k přípravě, předehřejte horkovzdušnou fritézu na 205 °C. V samostatné míse smíchejte přísady na obalení. Telecí proužky osušte. Osolte je a opepřete a obalte je v moučné směsi. Proužky pak znovu namočte do podmáslí a nechte okapat. A znovu je obalte v mouce. Vložte několik kousků v jedné vrstvě do koše horkovzdušné fritézy, postříkejte je sprejem na pečení. Smažte 8 až 10 minut. Postup opakujte se zbývajícími proužky.