cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

Pasta alla Norcina

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Marinovaný hovězí rumpsteak

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  40 dkg rumpsteak, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1.15 dl olivového oleje, 1/2 snítka rozmarýnu, 1/2  citrónu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Než se pustíte do vaření, vyndejte maso z květové špičky z lednice nejméně hodinu předem, ať hezky získá pokojovou teplotu. Kdybyste hodili rumpsteak na pánev ještě studený, dostal by teplotní šok a ve výsledku by byl tuhý. Pak ho potřete trochou olivového oleje, stačí jen pár kapek do dlaní a hezky vetřít po celém povrchu. Následně řádně osolte mořskou solí a opepřete černým pepřem. Rozpalte litinovou pánev na pracovní teplotu a celý rumpsteak na ni volně položte. Po celou dobu byste měli slyšet, jak maso příjemně syčí.

www.tacos.cz Otáčet na druhou stranu budete až za 5 - 6 minut, takže si zatím připravte česnek na marinádu: oloupat, rozdrtit a nadrobno nasekat. Po opečení masa z jedné strany je obraťte a pusťte se do marinády. Na jinou pánev dejte trochu olivového oleje a nechte pomalu rozehřát. Přihoďte česnek, nechte restovat tak minutku, lístečky rozmarýnu nasekejte na malé kousky a přidejte k česneku. Pozor, ať se nic nepřipálí. Směs na pánvi poprašte strouhanou kůrou z citronu a nakonec vymačkejte i citronovou šťávu a vmíchejte zbytek olivového oleje.

www.tacos.cz Mezitím by měl být steak hotov i z druhé strany, uvnitř by měl mít teplotu 55 - 60 °C. Pánev s marinádou sundejte také z ohně, stejk do ní vložíte, překryjete hliníkovou fólií a pokličkou na 10 minut. V půlce této doby jej obraťte. Nakrájejte na plátky a můžete podávat lehce zakapaný zbylou marinádou.

www.tacos.cz Příloha: opečený brambor a restovaná zelenina

vloženo 08.04.2024    zobrazeno 330x    verze pro tisk

Špaldové palačinky s rebarborou

Pâté di carote con salsa al gorgonzola e noci
(Mrkvová paštika s omáčkou z gorgonzoly)

Vývar z mrkve a topinamburů s černým čajem
(Brodo di carota e topinambur al tè nero)

Bramborové klínky s parmazánem

Jednoduché fenyklové pečivo

Fenyklová pizza

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

Zapečený fenykl s parmazánem

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Kofty z vepřového a brambor

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Kuřecí nugety

Zapečené těstoviny s tuňákem

Celozrnné bagetky

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)