cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čočková polévka s brokolicí a krevetami

Minestra di lenticchie con cimette di broccoli

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 dkg čočky, 1.15 l vody, 20 dkg brokolice romanesco, bouquet garni, 2 dkg cibule, 2 dkg mrkve, 2 dkg řapíkatého celeru, 20 dkg krevet, extra virgin olivový olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchněte čočku, dejte do kastrolu a zalijte studenou vodou. Přidejte bouquet garni a pod pokličkou vařte na mírném ohni, čas od času odstraňte z povrchu pěnu. Když je čočka uvařená, vypněte sporák, trochu osolte a nechte odpočinout aspoň 30 minut. Brokolici uvařte během pár minut v osolené vodě, vodu zceďte a kousky brokolice přidejte k čočce. Těsně před podáváním oloupejte krevety a odstraňte tmavé vlákno střívka. Nakrájíejte je na malé kousky a promíchejte se špetkou soli a 1 polévkovou lžíci oleje. Očistěnou cibuli, celer a mrkev nakrájejte na malé brunoise kostičky, osmahněte v malém kastrolku na oleji, zakryjte a nechte ji změknout na malém plameni asi deset minut. Krevety protřepejte několik minut na horké pánvi. Polévku rozdělte na jednotlivé talíře, doplňte zeleninou, krevetami a kapkou oleje a podávejte.
vloženo 16.11.2017    zobrazeno 293x    verze pro tisk

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Palačinkové trubičky plněné mortadellou
(Cannelloni di crepes alla mortadella filante)