cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květákový krém s cizrnou a špekem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg květáku, 6 dl vody, 12 dkg vařené cizrny, 15 dkg slaniny, 1/2  šalotka, 2 snítky tymiánu, sůl, 4 lžíce extra virgin olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květák očistěte a nakrájejte na kousky, několik růžiček si ponechte na ozdobení. Přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní růžičky a nechte je blanšírovat 2-3 minuty, poté je vyberte děrovanou naběračkou, ale vodu nechte vroucí. Šalotku oloupejte, nahrubo nakrájejte a zprudka ji opečte na pánvi s polovinou oleje. Přidejte nakrájený květák, osolte a nechte chvilku provonět asi minutu, potom zalijte vroucí vodou a vařte 8-9 minut. Nakonec vše rozmixujte.

www.tacos.cz Špek nakrájejte na kousky a opečte na pánvi na oleji pár minut, přidejte cizrnu, větvičky tymiánu a vařte ještě dalších 1-2 minuty.

www.tacos.cz Rozdělte krém z květáku na talíře, doplňte cizrnou, špekem a odloženými růžičkami, pokapejte olivovým olejem a podávejte.

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 86x    verze pro tisk

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)