cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové a pomerančové chutney

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená batátová polévka s paprikami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  kapie, 2  batáty, 2  šalotky, 6 stroužků česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1.15 l zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 3 lžíce řeckého bílého jogurtu, 1/2 hrst pistácií, 1/2 lžíce extra virgin olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve si zahřejme troubu na 180° C. Oloupeme středně velké sladké brambory, rozpůlíme je a nakrájíme je asi na 3 mm silná půlkolečka. Omyjeme papriky, rozpůlíme je a vykrojíme jadřince a stopku a nakrájíme na plátky asi půl centimetru. Připravíme si stroužky česneku, které neloupeme.

www.tacos.cz Oloupeme šalotky a rozřízneme je podélně. Plech na pečení si vyložíme papírem, zakapeme olejem a rozetřeme. Vložíme brambory, papriky, šalotku a celé stroužky česneku. Mírně osolíme, opepříme a dáme do trouby asi na 30 minut péct, dokud nebudou sladké brambory měkké.

www.tacos.cz Opečenou zeleninu vyndáme, stroužky česneku vyloupeme a vše přendáme do hrnce. Zalijeme horkým vývarem a přideveme k varu a jen pár minut povaříme. Sejmeme z ohně a polévku rozmixujeme. Ochutnáme a případně dochutíme solí. Přidáme jogurt a už jen zamícháme.

www.tacos.cz Podáváme s extra panenským olivovým olejem a bílým jogurtem. Nakonec přidáme plátky pistáciových oříšků. Ačkoliv je tato polévka lahodná teplá, lze ji asi na 2 hodiny zchladit a servírovat studenou.

vloženo 09.09.2018    zobrazeno 463x    verze pro tisk

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)