cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená batátová polévka s paprikami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  kapie, 2  batáty, 2  šalotky, 6 stroužků česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1.15 l zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 3 lžíce řeckého bílého jogurtu, 1/2 hrst pistácií, 1/2 lžíce extra virgin olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve si zahřejme troubu na 180° C. Oloupeme středně velké sladké brambory, rozpůlíme je a nakrájíme je asi na 3 mm silná půlkolečka. Omyjeme papriky, rozpůlíme je a vykrojíme jadřince a stopku a nakrájíme na plátky asi půl centimetru. Připravíme si stroužky česneku, které neloupeme.

www.tacos.cz Oloupeme šalotky a rozřízneme je podélně. Plech na pečení si vyložíme papírem, zakapeme olejem a rozetřeme. Vložíme brambory, papriky, šalotku a celé stroužky česneku. Mírně osolíme, opepříme a dáme do trouby asi na 30 minut péct, dokud nebudou sladké brambory měkké.

www.tacos.cz Opečenou zeleninu vyndáme, stroužky česneku vyloupeme a vše přendáme do hrnce. Zalijeme horkým vývarem a přideveme k varu a jen pár minut povaříme. Sejmeme z ohně a polévku rozmixujeme. Ochutnáme a případně dochutíme solí. Přidáme jogurt a už jen zamícháme.

www.tacos.cz Podáváme s extra panenským olivovým olejem a bílým jogurtem. Nakonec přidáme plátky pistáciových oříšků. Ačkoliv je tato polévka lahodná teplá, lze ji asi na 2 hodiny zchladit a servírovat studenou.

vloženo 09.09.2018    zobrazeno 5x    verze pro tisk

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)