cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg bílých fazolí, 1/2 lžíce slunečnicového oleje nebo olivového, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2  fenykl salátový, 2 lžičky fenyklu, 1/2 lžíce zelené petrželky, 2 lžičky tymiánu, sůl, mletý pepř, 10 dkg choriza
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole namočíme přes noc ve studené vodě, před vařením ji slijeme a propláchneme je. Větší hrnec dejte na střední oheň, na olej přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte 2 minuty. Potom se přidá drcený česnek, nahrubo nakrájený očistěný fenykl, fenyklová semínka, sekaná petrželka a polovina tymiánu a nechá se 3-5 minut změknout. Vše se zasype fazolemi, promíchá a zalije vodou. Přiveďte k varu a pomalu vařte 40 minut nebo až budou fazole měkké, občas promíchejte. Pak sundejte ze sporáku a nechte trochu zchládnout, osolte a opepřete. V mixéru nebo food procesoru zpracujte krátce, na hrubé pyré. Dochuťte a znovu prohřejte.

www.tacos.cz Mezitím v malé nepřilnavé pánvičce opražte 2-3 minuty do křupava chorizo nakrájené na malé kostičky. Přebytečného tuku se zbavíte přemístěním osmažené klobásky na papírový ubrousek. Polévku nalévejte do misek, do každé přidejte trochu choriza a dozdobte lístky čerstvého tymiánu.

vloženo 14.12.2017    zobrazeno 216x    verze pro tisk

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Čočková polévka s brokolicí a krevetami
(Minestra di lenticchie con cimette di broccoli)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Čočková polévka s kaštany
(Zuppa di castagne e lenticchie)

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Krokety s lanýžovou mortadellou
(Crocchette di mortadella tartufata)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Pařížský slaný dort
(Torta parigina)

Palačinkové trubičky plněné mortadellou
(Cannelloni di crepes alla mortadella filante)