cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Badyánové meruňky s medem

Meruňky s pomerančem a ořechy

Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

Meruňkové a pomerančové chutney

Džem z meruněk a rybízu

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Koblihy domácí

Pečená batátová polévka s paprikami

Květák se zázvorem

Rychlý mrkvový flatbread

Třešňová mostarda

Třešně maraschino

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

Neapolské těsto na pizzu

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg bílých fazolí, 1/2 lžíce slunečnicového oleje nebo olivového, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2  fenykl salátový, 2 lžičky fenyklu, 1/2 lžíce zelené petrželky, 2 lžičky tymiánu, sůl, mletý pepř, 10 dkg choriza
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole namočíme přes noc ve studené vodě, před vařením ji slijeme a propláchneme je. Větší hrnec dejte na střední oheň, na olej přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte 2 minuty. Potom se přidá drcený česnek, nahrubo nakrájený očistěný fenykl, fenyklová semínka, sekaná petrželka a polovina tymiánu a nechá se 3-5 minut změknout. Vše se zasype fazolemi, promíchá a zalije vodou. Přiveďte k varu a pomalu vařte 40 minut nebo až budou fazole měkké, občas promíchejte. Pak sundejte ze sporáku a nechte trochu zchládnout, osolte a opepřete. V mixéru nebo food procesoru zpracujte krátce, na hrubé pyré. Dochuťte a znovu prohřejte.

www.tacos.cz Mezitím v malé nepřilnavé pánvičce opražte 2-3 minuty do křupava chorizo nakrájené na malé kostičky. Přebytečného tuku se zbavíte přemístěním osmažené klobásky na papírový ubrousek. Polévku nalévejte do misek, do každé přidejte trochu choriza a dozdobte lístky čerstvého tymiánu.

vloženo 14.12.2017    zobrazeno 563x    verze pro tisk

La glôre a talhioun
(Piemontské zapečené brambory)

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Zelené nočky z ricotty s pancettou a houbami
(Gnocchetti di ricotta ed erbette con pancetta e funghi)