cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny recepty přidané do databáze za posledních 30 dnů.
Seřazeny jsou od nejnovějších k nejstarším.
[001-008]   


23.02.2021  Farinata

18.02.2021  Polpettone ai salumi
(Sekaná se salámem)

18.02.2021  Koláč z listové zeleniny se sýrem
(Torta di verdure e formaggi)

18.02.2021  Panissa vercellese

13.02.2021  Modifikovaný Milčin chlebík

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Polpette z ricotty

Polpette di ricotta al sugo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg ricotty, 10 dkg chleba, 2  vejce, 4 dkg parmezánu, mléko, hladká mouka podle potřeby, sůl, mletý pepř, bazalka,

sugo: 15 dl rajčatového pyré, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, extra virgin olivový olej, bazalka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Ricottu ponechte chvíli na cedníku, aby se zbavila přebytečné tekutiny, starý chléb namočte do mléka, nechejte ho nasáknout, dokud nezměkne, a poté vymačkejte. Vejce smíchejte s ricottou, pak přidejte nastrouhaný parmezán, nasekanou čerstvou bazalku, vymačkaný chléb a podle chuti sůl a pepř. Tvořte v pomoučených dlaních středně velké kuličky, položte je na plech vyložený pergamenovým papírem s kapkou oleje a pečte 10 minut při 180 °C.

www.tacos.cz Mezitím připravte omáčku: osmažte stroužek česneku s kapkou oleje, přidejte rajskou šťávu, čerstvou bazalku, sůl a pepř. Přeneste polpetty z trouby na pánev a pokračujte ve vaření v rajčatové omáčce asi 20 minut, poté je podávejte ještě horké.

vloženo 04.02.2021    zobrazeno 52x    verze pro tisk

02.02.2021  Plněné slané trojúhelníčky

02.02.2021  Sýrové suflé