cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny recepty přidané do databáze za posledních 30 dnů.
Seřazeny jsou od nejnovějších k nejstarším.
[001-008]   


23.02.2021  Farinata

18.02.2021  Polpettone ai salumi
(Sekaná se salámem)

18.02.2021  Koláč z listové zeleniny se sýrem
(Torta di verdure e formaggi)

Itálie - Piemont   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Panissa vercellese

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg rýže Carnaroli, 12 dkg fazolí saluggia nebo borlotti (malé, hnědě žíhané), 20 dkg klobásky salsiccia, 1/2 l hovězího vývaru, 1/2 l vody, 1/2  cibule, 6 dkg vepřové kůže, 1.15 dl červeného vína, 1/2 snítka rozmarýnu, 2 dkg parmezánu, 3 dkg másla, extra virgin olivový olej, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jde o variantu risotta typickou pro Piemont, připravovanou z lokálních surovin: rýže a fazolí. Fazole zalejte teplou vodou a nechte 12 hodin nasáknout. Nalijte vývar do hrnce, přidejte i vodu a tekutinu přiveďte k varu. Přidejte vepřovou kůžičku nakrájenou na proužky a scezené fazole. Vařte asi 45 minut, dokud luštěniny nezměknou. Sceďte a vývar si odložte.

www.tacos.cz Na másle, trošce oleje a rozmarýnu osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte rozdrobenou klobásu, povařte minutu a rozmarýn vyjměte. Poté přidejte rýži, zalijte vínem, promíchejte dřevěnou vařečkou a po odpaření vína podlejte polovinou odloženého vývaru. Vařte a přilévejte postupně zbytek vývaru, po troškách. Ke konci vaření přidejte připravené fazole. Opepřete podle chuti a vmíchejte strouhaný sýr.

vloženo 18.02.2021    zobrazeno 26x    verze pro tisk

13.02.2021  Modifikovaný Milčin chlebík

04.02.2021  Polpette z ricotty
(Polpette di ricotta al sugo)

02.02.2021  Plněné slané trojúhelníčky

02.02.2021  Sýrové suflé