cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny recepty přidané do databáze za posledních 30 dnů.
Seřazeny jsou od nejnovějších k nejstarším.
[001-008]   


Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Farinata

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg cizrnové mouky, 15 dl vody, 1.15 dl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Farinata je neskutečně levná a jednoduchá placka (flatbread) z cizrnové mouky, původem z Itálie, zřejmě dědictví po starých řimských vojácích, adoptovali ji ale dnes i v latinské Americe pod názvem Fainá. Tam všude se s ní setkáte v rychlých občerstveních a v pizzeriích.

www.tacos.cz Základem je dobře rozmíchat v dostatečně velké míse cizrnovou mouku s vodou, solí a mletým pepřem. A dál se postup liší. Někdo vmíchá většinu olivového oleje rovnou do této kaše a jen trochu si nechá na pánev, někdo olej v této fázi vůbec nepoužije. Liší se i poměr mouky a vody, od 2:1 až po 1:1,5, budete muset na ten svůj přijít sami. V rychlém občerstvení nechají směs odstát půl hodiny, doma pak klidně i přes noc 12 hodin, a v růžných receptech najdete všechny hodnoty mezi tím. Shodnou se v tom, že před upečením se děrovanou lopatkou sebere z povrchu případná pěna.

www.tacos.cz Troubu si předehřejte na 230-240 °C. Olej, který jste nepoužili do těsta, rozlejte na dostatečně velkou pánev nebo skillet, kterou můžete napřed dát na minutku v troubě ohřát. Pak na pánev nalijete těstíčko, mělo by být vysoké asi 1 cm, a dřevěnou vařečkou promícháte s olejem. Pečete do zlatova 15-30 minut, povrch má být křupavý a podává se to hodně horké nakrájené na čtverce nebo klíny.

vloženo 23.02.2021    zobrazeno 16x    verze pro tisk

18.02.2021  Polpettone ai salumi
(Sekaná se salámem)

18.02.2021  Koláč z listové zeleniny se sýrem
(Torta di verdure e formaggi)

18.02.2021  Panissa vercellese

13.02.2021  Modifikovaný Milčin chlebík

04.02.2021  Polpette z ricotty
(Polpette di ricotta al sugo)

02.02.2021  Plněné slané trojúhelníčky

02.02.2021  Sýrové suflé