Kuře na mandlích - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  kuřecí prsíčka nakrájená na malé kousky, 4 dl kuřecího vývaru, 3 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce sójové omáčky, 1  bílek, 4 lžíce oleje, 15 dkg spařených mandlí, 1  mrkev nakrájená nadrobno, 1 lžička nastrouhaného zázvoru, 6  naťových cibulek nakrájených podélně na slabé proužky, 3 listy řapíkatého celeru nakrájené na malé kousky, 8  žampiónů nakrájených na plátky, 4 lžíce sherry, sůl
V misce smícháme vývar, polovinu sherry, polovinu Solamylu a sójovou omáčku. Směs nalijeme na pánev, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. V další misce smícháme zbytek sherry, Solamylu, bílek a sůl a ve vzniklé směsi obalíme kuřecí maso. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme kuře. Do pánve dáme mandle a 2 minuty je smažíme. Mandle vyndáme, do pánve přidáme mrkev a zázvor a smažíme další minutu. Přidáme zbytek zeleniny, zamícháme a 3 minuty smažíme. Do pánve vrátíme kuře, mandle a omáčku, zamícháme a dobře prohřejeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka