Kuře na citrónu - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, sůl, olej na smažení, 1 lžička mletého zázvoru nebo střední kousek čerstvého, 2 šalotky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce bramborové škrobové moučky, 1 citrón nakrájený na plátky na ozdobu,
Omáčka: 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce sezamového oleje, 1 lžička citrónové kůry nadrobno usekané, 2.5 dl vody
Kuře opláchneme a rozdělíme na porce. Usušíme, osolíme, potřeme sójovou omáčkou a necháme 20 minut stát. Zázvor oloupáme a nakrájíme na plátky. Šalotky umyjeme a nasekáme nadrobno. Všechny ingredience na omáčku spojíme a pečlivě rozmícháme.
Marinované čtvrtky kuřete opečeme ze všech stran do růžova na rozpáleném oleji. Přidáme zázvor a ještě 1 minutu smažíme. Zalejeme omáčkou, uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut. Porce kuřete vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky. Do omáčky nalejeme bramborovou moučku rozmíchanou ve lžíci vody. Mícháme do zhoustnutí.
Kousky kuřete vložíme do misky a polejeme omáčkou. Ozdobíme plátky citrónu a usekanou cibulí. Podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka