Kuře Marianne - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 2 dkg rostlinného oleje, 3 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 4 snítky zelené petrželky, 1/4 l vývaru, 1/4 l bílého vína, 20 dkg žampiónů, 5 dkg rajčatového protlaku, 3 dkg pažitky, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Syrové kuře vykostíme a rozkrájíme na kousky. Na oleji je opečeme dozlatova ze všech stran. Potom posolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku a pažitku. Kdo má rád, přidá i česnek. Vše zaprášíme moukou a natřásáme nad ohněm, aby se šťáva s moukou promíchala a přitom se nespálilo kuře. Konečně zalijeme bílým nebo červeným vínem a na mírném ohni necháme hodinu pod pokličkou dusit. Nakonec přidáme pokrájené žampióny, rajský protlak a dusíme ještě třicet minut.
Příloha: bílá veka nebo opečená bramborová kaše
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka