Kuře Marengo I - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 1 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 dl bílého vína, 5 dkg rajčatového protlaku, 1 sklenka vody, 25 dkg žampiónů, 1 stroužek česneku, 8 plátků veky, sůl
Kuře rozdělíme na menší kousky, osolíme a poprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, vložíme drobně pokrájenou cibuli a kousky kuřete. Opečeme je a podlité dusíme. Přidáme usekaný česnek, víno, protlak. Jakmile je kuře měkké, přidáme na hrubší kousky pokrájené žampióny a dusíme ještě 10 minut. Podáváme obložené plátky veky osmažené na oleji.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka