Kuře Kung-pao - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg kuřete, 8 dkg pražených loupaných burských oříšků, 1 vejce, 6 feferonek, 2 lžičky škrobové moučky, olej, vegeta, 5 lžic sójové omáčky, 5 lžic desertního vína, 1 lžička moučkového cukru, 1 cibule
Maso nakrájíme na kostičky 1x1 cm, promícháme s trochou vegety, polovinou škrobu, vejcem a špetkou soli. V rozpáleném oleji prudce opečeme. Olej zčásti slijeme, přidáme burské oříšky, sekané feferonky, na kostičky nakrájenou cibuli a vše podusíme. Zalijeme zálivkou připravenou ze sójové omáčky, vína, cukru, vegety a škrobu, krátce podusíme a podle chuti dosolíme. Pokrm má být ostré chuti, maso vázané malým množství omáčky. Podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka