Kuře Kentucky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 2 cibule, 25 dkg žampiónů, 3 lžíce másla, 2 dl kuřecího vývaru, 2.5 dl bílého vína, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 3 rajčata, 1 menší cuketa, tabasco, sůl, mletý pepř
Rozporcované kuře osmahneme do zlatova a přendáme do hrnce. V pánvi krátce osmahneme žampióny nakrájené na plátky, cuketu nakrájenou na kousky a cibuli na kolečka, zaprášíme moukou a promícháme. Přilijeme víno a kuřecí vývar, přivedeme k varu a 3 minuty povaříme. Vzniklou omáčku nalijeme na kuře, hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 20 minut. Do hrnce dáme rajčata nakrájená na čtvrtky, drcený česnek, Tabasco a sůl s pepřem. Dusíme dalších 10 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka