Kuře Herb barbecued - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 7 dkg oleje, 3 cl octa, 5 dkg másla, 7 dkg cibule, 5 dkg celeru, sůl, tymián, česnek, bobkový list, hřebíček
Kuře se vykuchá, opláchne, rozčtvrtí nebo rozseká na menší díly, mírně osolí, posype tymiánem, přidá se třený česnek, olej a ocet, kousek bobkového listu a několik hřebíčků. Kuře se nechá v marinádě alespoň hodinu v chladu odležet. Odleželé kuře se opeče na másle nebo na oleji s drobně krájenou cibulí a kořenovým celerem. Zalije se marinádou, ve které bylo naloženo a dusí se do měkka za občasného polévání šťávou. (Před dodušením je možno přidat trochu přírodní rajčatové šťávy.) Vhodnou přílohou je vařená či dušená rýže nebo různě upravené brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka