Kuře dušené se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře nebo zadní díly kuřete, sůl,  trochu hladké mouky, 1 lžíce másla, 2 šálky brambor, 1 šálek zeleného hrášku, 1  cibule, 2 menší karotky, zelená petrželka
Kuře rozdělíme na menší kousky, osolíme, poprášíme moukou a na másle po obou stranách opečeme. Drůbky váříme v menším množství vody na silnější vývar k podlévání. Pak mírně podlité porce dusíme do poloměkka. Přidáme na menší kostky pokrájené syrové brambory, zeleninu, přisolíme a přidáme petrželku. Dusíme, až zelenina změkne. Ku konci přidáme pokrájené drůbky.
Poznámka: Zeleninu můžeme měnit podle ročního období. Přidáme-li patisony nebo jiné tykvičky a oloupaná pokrájená rajčata, můžeme mírně okořenit usekaným česnekem.
Příloha: toasty, rýže

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka