Kuře dušené se šunkou - recept cpt. Cooka
2 porce: 1 menší kuře, 6 dkg oleje, 2 stroužky česneku, 6 dkg cibule, 2 sladké červené papriky, 12 dkg rajčat, 10 dkg šunky, sůl, mletý pepř
Menší kuře se vykuchá, opláchne, osolí a rozseká na větší kousky. V oleji se opeče do zlatova na kousky krájený česnek, který se potom vyjme. V témže oleji se opečou osolené a opepřené kousky kuřete. Když jsou opečené, vyjmou se, a do zbylého tuku se vloží na kroužky nakrájená cibule, která se krátce podusí. Pak se přidají nahrubo krájené paprikové lusky a vše se znovu krátce podusí (cibule musí zůstat světlá). Do tohoto základu se přidají oloupaná a jader zbavená rajčata nakrájená na větší kousky, šunka krájená na hrubší nudličky a opečené kuře. Směs se přisolí a kuře se dusí do měkka. Šťáva - směs nesmí být ani řídká, ani hustá.
Příloha: rýže, brambory nebo těstoviny
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka