Kuře à la Jang Kuej-Fej - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 kuřecí křídla, 1 lžička moučkového cukru nebo hnědého, 1 lžíce vodky nebo brandy, 6 jarních cibulek, 3 lžíce bambusových výhonků (celeru, kedlubny, chřestu, zelí, paprik), 1 lžička mletého zázvoru nebo plátkového, 1/2 dl vývaru, 1/2 dl vína, 1 lžíce sušených hub, vepřové sádlo,
Zálivka: 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžíce vody
Kuřecí křídla odříznutá od prsíček rozdělíme v kloubech na tři díly, spaříme vroucí vodou a dáme okapat nebo osušíme. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a cukr. Když začne cukr měnit barvu, přidáme kuřecí křídla a rychle opečeme ze všech stran spolu s celými cibulkami a bambusovými výhonky (nebo jinou zeleninou) nakrájenými na kostičky. Přidáme houby a zázvor, přilijeme víno a pálenku a krátce podusíme. Pak vyjmeme cibulky a zbytek podusíme 10-15 minut. Podle potřeby lehce podlijeme vodou. Nakonec přidáme zálivku a povaříme, až pokrm zhoustne. Vrátíme sem opečené cibulky a prohřejeme.
Podáváme s rýží a hlávkovým salátem, nebo jako předkrm.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka