Kuřata na zelenině vydatná - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 kuřata, kořenová zelenina, 1/2 kg rajčat, 4 dkg másla, 6 dkg tuku, sůl, celerová nať, zelená petrželka, 1/4 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky
Kuřata rozdělíme na úhledné kousky, kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka. Pak rozpustíme v rendlíku omastek, dolů dáme vrstvu pokrájených rajčat, na ně kořenovou zeleninu i posekanou nať celerovou nebo petrželkovou, potom kousky osolených kuřat, zase rajčata, zeleninu atd., až vypotřebujeme celou dávku. Nahoru poklademe kousky syrového másla. Zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso měkké, přidáme kyselou smetanu s trochou mouky, šťávu necháme přejít jedním varem. Podáváme se vší zeleninou a k tomu brambory. Můžeme dusit v troubě.
Dobrá sestava: vyhovuje i bez doplňku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka