Kotíkovo kuře na karí - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce másla, 2 cibule, 3 lžičky karí koření, 3 kyselejší jablka, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l smetany, sůl
Kuře rozporcujeme na 8 - 10 kousků, případně vykostíme a nakrájíme na kostky. Na rozpáleném oleji prudce do růžova opražíme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a karí koření, osmahneme, podlijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou. Přidáme oloupaná a nakrájená kyselejší jablka. Dusíme, až je maso měkké, pak je vyjmeme. Šťávu téměř vydusíme a zaprášíme moukou, vše osmahneme a propasírujeme nebo rozmixujeme. Vrátíme na oheň, vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Omáčka nesmí být řídká. Nakonec vložíme zpět do omáčky prohřát maso.
Příloha: bílá rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka