Kantonské kuře - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg kuřecích prsíček, 3 lžíce kečupu, 5 lžic sójové omáčky, 1 dl vývaru z drůbeží kostky, 3 feferonky, 20 dkg zelí, 1 pórek, 5 dkg lískových ořechů, vegeta, sůl, 2 lžíce škrobové moučky, 1 vejce, olej, citrón
Prsíčka nakrájíme na plátky, přidáme vejce, část škrobu, glutasol a špetku soli a vše promícháme. Necháme odležet. Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky, 5 minut povaříme, propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat. Pórek nakrájíme na plátky, feferonky jemně nasekáme. Připravené maso v rozehřátém oleji do světlerůžova osmažíme, olej zčásti slijeme a přidáme zeleninu, feferonky a na sucho opražené, slupek zbavené lískové ořechy. Podlijeme vývarem, podusíme, přidáme kečup, zakapeme citrónovou šťávou a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vývaru, zbytku škrobu a vegety. Krátce podusíme, podle chuti osolíme a ihned podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka