Indické kuře - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 4 dl bílého jogurtu, 1 cibule nakrájet nadrobno, 4 stroužky česneku, 1 feferonka, 1 lžička koriandru, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička kardamomu, 8 dl kuřecího vývaru, 2 lžíce čerstvě nasekané zelené petrželky, 4 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř
Rozporcované kuře dáme do misky, posolíme a popepříme. Přidáme jogurt a všechny kousky kuřete dobře pokryjeme. Přikryjeme a necháme marinovat 1 hodinu při pokojové teplotě. V mixéru smícháme cibuli, rozdrcený česnek, nasekanou feferónku a koření a rozmixujeme na jemnou pastu. Na pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme kořeněnou pastu a 5 minut osmahneme. Do pánve přidáme kuře s jogurtem, přilijeme vývar, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 45 minut. Přimícháme petrželku a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka