Chop Suey - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg kuřecích řízků nebo i vepřové maso, 20 dkg bambusových výhonků nebo směsi mražené zeleniny, celeru, kedlubny, 5 lžic sušených hub (podušené nebo také sterilované), 4  papriky (nejlépe červené i zelené), 5 lžic pórku nebo cibule, 5 lžic sterilovaného hrášku nebo fazolky, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru, 2 lžíce desertního vína, 1 lžička škrobové moučky, 1 špetka moučkového cukru, 1 špetka glutasolu nebo vegety, 3 lžíce oleje nebo sádla, 20 dkg vařených vlasových nudlí, sůl, 1 lžíce vařených bílých fazolí
Maso, houby a zeleninu drobně nakrájíme na kostičky, promícháme se sójovou omáčkou, vínem, zázvorem, škrobovou moučkou a cukrem. Necháme asi půl hodiny odležet v chladnu. Na hluboké pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a směs rychle opékáme ze všech stran za stálého míchání. Podlijeme několika lžícemi vody a asi 5 minut podusíme. Přidáme glutasol, vařené fazole a nudle, ještě krátce opečeme a prohřejeme a případně dosolíme. Pro přípravu tohoto pokrmu je možno využít i zbytků rýže či brambor místo nudlí a masa, i konzervu nebo sterilovanou zeleninu.
I když tento pokrm není čínského původu, přesto je za čínský pokládán a rozšířil se rychle po celém světě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka