Gruzínské kuře - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2  cibule, 4 stroužky česneku, 2  rajčata, 1 dl kuřecího vývaru, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička mleté papriky, sůl, mletý pepř
V hrnci rozehřejeme máslo a olej a na něm rozporcované kuře osmahneme do hněda. Hotové kuře přendáme na talíř a držíme v teple. Do hrnce dáme cibuli nakrájenou na kolečka a polovinu rozdrceného česneku a krátce osmahneme. Kuře vrátíme do hrnce a vaříme přikryté 15 minut. Přidáme rajčata nakrájená na kousky, vývar, polovinu citrónové šťávy, papriku, polovinu koření, sůl a pepř. Dobře zamícháme a vaříme 30 minut. Přidáme zbytek česneku, citrónové šťávy a koření, dobře prohřejeme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka