Fazolková s koprem - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg fazolových lusků, 2 lžičky octa, 1 lžička moučkového cukru, mletý pepř, sůl, 1/4 l smetany (kysaného mléka), 2 lžíce hladké mouky, 1.25 l vody, 1 lžíce sekaného kopru
Očištěné fazolky zbavíme postranních vláken, pokrájíme a vaříme v osolené vodě, kterou dle chuti přisladíme, okyselíme a opepříme. Před koncem varu zamícháme mouku do smetany, vlijeme do polévky a povaříme asi 10 minut. Použijeme-li jen kysané mléko, přidáme do polévky 20 g másla. Hotovou polévku ochutíme rozsekaným koprem. Dáme-li do polévky jemnou uzeninu a podáme-li k tomu oloupané ve slupce uvařené brambory, získáme sytý pokrm.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka