Fénix s císařskou omáčkou - recept cpt. Cooka
2 porce: 20 dkg kuřecích prsíček nakrájených na malé kousky, 1 lžíce sherry, 1 ušlehaný bílek, 2 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce oleje, sůl,
Omáčka: 1.5 lžíce octa, 1 lžíce krystalového cukru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru, 2 stroužky česneku nasekané nadrobno, 1 feferonka nasekaná nadrobno, 1 jarní cibulka, 5 dkg bambusových výhonků nakrájených nadrobno
V misce smícháme kuřecí maso, sůl, sherry, bílek a Solamyl. Dobře promícháme a necháme 20 minut odležet. Rozpálíme olej a na něm osmažíme maso. Maso vyndáme a necháme odkapat. Z pánve vylejeme použitý olej, nalijeme nový a znovu ho rozpálíme. Přidáme všechny přísady na omáčku a za stálého míchání je 2 minuty osmažíme. Do pánve vrátíme kuřecí maso, dobře promícháme a prohřejeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka