Dušené kuře s míšeninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 přední čtvrtky kuřete, 2 lžíce másla, sůl,
Míšenina: 5 dkg slaniny, 1/2 cibule, paštikové koření, zelená petrželka, 1 žloutek
Z předních kuřecích čtvrtek sejmeme vcelku prsíčka z kosti, nakrájíme je na plátky, posolíme a dusíme na másle do poloměkka. Zbylou kostru rozdělíme na menší kousky a dusíme v menším množství s vnitřnostmi do měkka. Jatýrka ponecháme syrová.
Příprava míšeniny: Slaninu drobně nakrájíme, do sklovita vyškvaříme, přidáme lžičku másla, jemně nakrájenou cibuli a necháme slabě zezlátnout. Pak přidáme drobně nakrájená jatýrka, maso seškrábané z kostí a jemně usekané osolíme, okořeníme a spojíme se žloutkem. Touto směsí potřeme podušené plátky, polijeme vypečenou šťávou a zapečeme. Povrch můžeme podle obliby posypat strouhaným sýrem.
Příloha: rýže s hráškem, opečené brambory a dušená míchaná zelenina
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka