Dušené kuře s garam másalou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg kuřete, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžičky garam másaly, sůl, olej, zelená petrželka
Kuře rozdělíme na 8 - 10 kousků. Cibule drobně nakrájíme a osmahneme dozlatova. Přidáme česnek, naporcované kuře a 3 minuty opékáme. Posypeme garam másalou, osolíme, opečeme, podlijeme vodou (asi 2 dl) a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podle potřeby podlijeme vodou. Podobně můžeme upravit králíka, vepřové, skopové nebo i hovězí maso.
Hotový pokrm má mít jen málo šťávy a hustě jej posypeme petrželkou. Dušené maso podáváme s rýží, obložené dílky rajčat, popřípadě s kouskem citrónu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka