Dušená drůbež na zelenině a cibulce - recept cpt. Cooka
1 porce: 12 dkg kuřete nebo krůty, 2 dkg oleje, 25 dkg cibule, 4 g hladké mouky, 5 dkg rajčat, 3 g pálivé papriky, 2 g mletého pepře, 5 g zelené petrželky, 1 g bobkového listu, 1 g mleté papriky, 2 g soli, 10 g vína, 2 g saturejky (čubrice)
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na jednotlivé porce, které lehce osmažíme v horkém tuku. Do stejného tuku přidáme nakrájenou cibuli na plátky s trochou vody a soli. Dusíme, dokud zelenina nezměkne. Potom přidáme část rajčat, mletou papriku a vše rozmícháme v horké vodě. Přidáme maso a vaříme do poloměkka. Později přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, víno, pálivou papriku a ostatní rajčata. Jídlo zapečeme do úplného změknutí a ozdobíme petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka