Drůbeží špíz s ořechovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg kuřecích prsíček, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky mletého pepře, 5 dkg nasekaných vlašských ořechů, 1/8 l šlehačky, 1 lžička ostré hořčice, 1 lžíce sekané zelené petrželky, sůl, moučkový cukr, několik kapek worcestrové omáčky
Maso nakrájíme na proužky 2 cm široké. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s olejem, citrónovou šťávou a pepřem. Maso marinujeme. Ořechy opražíme na suché pánvi do světlehněda. Ušlehanou šlehačku smícháme s ořechy, hořčicí a petrželkou, ochutíme citr. šťávou, solí, cukrem, worcesterem. Kousky masa srolujeme, nabodneme na špízy a grilujeme. Často obracíme a pak osolíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka