Almendrada - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, sůl, mletý pepř, 4 lžíce másla, 1  cibule, 2  karotky, 1/4 l bílého vína, 1/2 lžičky mleté papriky, 15 dkg mandlí, 4  rajčata, šlehačka, máslo
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme. Na lžíci másla zpěníme nakrájenou cibuli a kostičky karotky, podusíme, přidáme maso, polijeme zbytkem másla, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení poléváme vínem a šťávou, ke konci posypeme paprikou a přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme, osmahneme na lžíci másla, přilijeme šlehačku, uvedeme do varu, ale nevaříme. Na talíři podáváme kuře se šťávou, omáčku pak zvlášť v omáčníku, jako přílohu hranolky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka