Čínská zeleninová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.5 l vývaru z masoxu, 2 lžíce oleje, 1 mrkev, 1/4 zelí, 1/2 kedlubny, kousek celeru, 10 žampiónů, 10 dkg fazolových lusků, 5 lžic desertního vína, vegeta, sůl, zelená petrželka
Celer, mrkev a kedlubny očistíme, nakrájíme na nudličky a na oleji lehce osmažíme. Zalijeme čistým vývarem a přivedeme do varu. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, na kostičky nakrájené zelí a překrájené, očištěné fazolové lusky. Použijeme-li lusky konzervované, přidáme je do polévky před dohotovením. Zeleninu uvaříme a polévku dochutíme vínem, vegetou, solí a zelenou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka