Zeleninová pomazánka na topinky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 veka, 2 menší lilky, 2 papriky, 4 rajčata, 5 stroužků česneku, 1 cibule, 4 lžíce oleje, sůl, citrónová šťáva, zelená petrželka
Lilky a papriky nasucho opečeme. Lilky oloupáme a v míse utřeme. Opečené papriky sloupneme a jemně usekáme. Přidáme sloupnutá a pokrájená rajčata. Cibuli jemně usekáme, osmahneme na oleji, přidáme česnek utřený se solí, směs ze zeleniny, vše dobře utřeme dřevěnou houbou na pasírování a podusíme. Když se spojí a zabarví do zelena, přidáme podle chuti trochu octa nebo citrónové šťávy a sekanou zelenou petržel. Z veky nakrájíme plátky a na pánvi je opečeme. Na každý dáme část této pomazánky a podáváme k čaji.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka