Zeleninová pomazánka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kedlubna, 1 celer, 1 mrkev, 2 rajčata, 2 papriky, 1 jablko, sůl, 5 dkg majonézy, 2 lžíce šlehačky, 3 lžíce tvrdého sýra, strouhanka, moučkový cukr, 1 citrón
Zeleninu (asi 10 dkg na porci) očistíme, kořenovou podusíme v osolené vodě, ostatní přidáváme syrovou. Zeleninu rozmixujeme nebo umeleme na strojku, zahustíme strouhaným sýrem, případně ještě strouhankou a zjemníme majonézou se šlehanou smetanou. Namažeme na housky pomazané slabě máslem nebo naplníme do rozkrojených vydlabaných žemlí. Je to předkrm nebo zákusek k čaji nebo vínu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka