Kalifornská pochoutka z tykví - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 tykve (asi po 300 g), 2 velké cibule, sůl, 4 lžičky octa, 4 lžičky moučkového cukru, 2 lžičky hořčičného semínka, 2 stroužky česneku, mletý pepř na dochucení
Tykve nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm. Cibuli nadrobno rozsekáme. Obě zeleniny smísíme, osolíme, a zalijeme 2 lžícemi vody. Necháme v chladničce odstát do druhého dne. Druhý den dáme do hrnce ocet, sůl, hořčičné semínko, cukr, prolisovaný česnek, pepř, mírně podlijeme vodou a přivedeme do varu. Přidáme směs tykve a cibule se solí a znovu přivedeme do varu. Směs plníme do vymytých lahví, zavíčkujeme a nesterilujeme. Necháme asi týden uležet. Používáme jako pomazánku na chleba, toasty či rohlíky, ale lze použít i jako hořčice na dochucení pečeného masa.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka