Toast s hruškou - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 housky, 16 dkg anglické slaniny, 2 hrušky, 2 lžíce rybízové marmelády, 10 dkg nivy, 1/2 dl smetany, 4 vlašské ořechy, 5 dkg másla, mletý zázvor
Hrušky dobře omyjeme, podélně rozkrojíme na plátky a odstraníme z nich jádřinec. Nivu rozmačkáme vidličkou a našleháme do pěny se smetanou. Jádra vlašských ořechů vyloupeme. Housky rozpůlíme, z obou stran nasucho opečeme a troubu předehřejeme na 200 °C. Opečené housky na rozkrojené straně slabě potřeme máslem, položíme na ně anglickou slaninu a plátek hrušky. Střed hrušky potřeme rybízovou marmeládou a na ni navrstvíme ušlehanou nivu. Zapékáme v předehřáté troubě 3-5 minut. Hotový toast posypeme podle chuti špetkou zázvoru a ozdobíme půlkou jádra vlašského ořechu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka