Červená polévka - recept cpt. Cooka
6 porcí: 30 dkg zelí, 1 cibule, 2 červené papriky, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, 1 lžíce oleje, sůl, 1/2 l vody, 6 plátků chleba, vývar
Cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, papriky, rajčata, zelí, petrželku a česnek jemně nasekáme. Do kastrolu se zahřátým olejem vložíme cibuli, papriky, zelí a česnek a pomalu dusíme. Když začne cibule měknout, přidáme rajčata a petrželku, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut na mírném ohni. Potom zalijeme vodou, osolíme a na malém ohni vaříme tak dlouho, až je zelí měkké. Do ohnivzdorné misky dáme trochu zeleniny, poklademe tenkými krajíčky chleba, znovu zeleninu a opět chléb, popřípadě ještě zopakujeme. Zalijeme vývarem a pomalu vaříme tak dlouho, až se všechna tekutina vsákne a vznikne hustá kaše.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka