Cibulovo-dýňový kompot - recept cpt. Cooka
Composta di cipolla a zucca
2 porce:  30 dkg tykve, 30 dkg červené cibule, 5 dkg octa, 5 dkg bílého vína, 2.5 dkg třtinového cukru, 2.5 dkg cukru krupice, 5 dl vody
Dýňovou dužinu nakrájejte na kostky, cibuli nadrobno. Všechny ingredience smíchejte v hrnci, přidejte 3/5 vody a za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 20 minut, poté zeleninu během vaření rozmačkejte vidličkou nebo ručně šťouchadlem na brambory. Přidejte zbytek vody a vařte dalších 10 minut. Vypněte a naplňte sterilizované sklenice. Podávejte k sýrům nebo bílému masu či s crostini jako překrm.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka