Cikánská papriková polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  paprik, 6  rajčat, 2 menší mrkve, petržel, 1/4  celeru (podle velikosti), 1/2  květáku, pórek nebo cibule, 3 menší brambory, 5 dkg oleje, 1.2 l vody, zelená petrželka nebo kopr, sůl
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky, brambory nakrájíme na kostičky. Všechno podusíme na oleji dopoloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a vaříme, až zelenina změkne. Okořeníme jemně rozsekanou petrželkou nebo koprem. Polévka je zahuštěna pouze zeleninou.
Přidáme-li každému do polévky vejce nebo kousek uzeniny a podáváme k tomu chléb, je to chutná večeře.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka