Matevž - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg brambor, 40 dkg vařených červených fazolí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce vepřového sádla, sůl, mletý pepř
Oloupejte a nakrájejte brambory na malé kousky, pak je uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a ke konci smažení přidejte nadrobno nasekaný česnek. Fazole si připravte předem (den předem namočte a uvařte) nebo použijte již připravené fazole z konzervy. Uvařené brambory, fazole, osmaženou cibuli a česnek rozmačkejte v míse a podle chuti osolte a opepřete. V případě potřeby přidejte trochu vody, ve které se vařily brambory.
Matevž je tradiční slovinská příloha, poměr fazolí a brambor se často liší.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka