Arancini z air fryeru - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 vejce, 2.5 šálku vařené rýže, 2/3 šálku strouhaného parmazánu, 1/3 šálku rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 6 dkg mozzarelly, 1 vejce na obalování, 1 šálek panko strouhanky, 1/2 lžičky italské směsi koření
Ve velké míse lehce rozšlehejte vejce. Vmíchejte uvařenou a vychladlou rýži, strouhaný parmazán, máslo, sůl a pepř a promíchejte. Směs přikryjte a dejte na 20 minut do chladničky.
Ze směsi vyválejte kuličky o velikosti 4 cm. Do středu každé kuličky vtlačte kostičku mozzarelly a v dlaních ji obalte. V mělké misce smíchejte strouhanku, italské koření, špetku pepře. V druhé misce lehce rozšlehejte zbývající vejce. Každou rýžovou kuličku namočte nejprve do vajíčka a poté ji obalte ve směsi strouhanky. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 185 °C. Rýžové kuličky vložte do koše fritézy a postříkejte je olejem ze spreje. Smažte v předehřáté fritéze 6 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a dosmažte další 3 minuty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka