Krémová dýňová polévka s kaštany a hoblinami foie gras - recept cpt. Cooka
Velouté de potimarrons aux éclats de châtaignes et copeaux de foie gras
6 porcí:  20 dkg foie gras, 2  tykve, 4  šalotky, 5 dkg másla, 1 l kuřecího vývaru, 20 dkg vařených jedlých kaštanů, sůl, mletý pepř
Foie gras vložte hodinu před podáváním do mrazáku. Dýně opláchněte a rozkrojte na čtvrtiny, ty s tuhou slupkou oloupejte. Odstraňte semínka a čtvrtky nakrájejte na kousky. Šalotku oloupejte a nakrájejte.
V zapékací misce rozpusťte máslo a šalotku na něm několik minut smažte. Přidejte kousky dýně, zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Nechte vařit přibližně 30 minut. Rozmixujte na velouté a dochuťte solí a pepřem.
Do misek rozdělte dvě třetiny rozdrcených vařených kaštanů. Horkým velouté je přelijte a ozdobte zbylými kaštany a hoblinkami foie gras vytvořenými pomocí příborového nože.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka