Pappardelle s liškami a krevetami - recept cpt. Cooka
Pappardelle con finferli e gamberi
4 porce:  32 dkg těstovin pappardelle, 40 dkg lišek, 40 dkg krevet, 1 stroužek česneku, parmazán podle chuti, zelená petrželka, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Houby očistěte vlhkým hadříkem, poté je ponechte vcelku nebo je nakrájejte na kousky sousta. Na pánvi rozehřejte olej s česnekem, přidejte houby a restujte je asi 10 minut, pak je osolte a opepřete.
Krevety očistěte, zbavte je krunýře a hlavy, ocas ponechte. Opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Smažte je několik minut na pánvi s trochou oleje, nakonec je osolte a opepřete.
Pappardelle uvařte ve velkém množství osolené vody podle návodu na obalu a sceďte je al dente a přihoďte přímo do pánve s houbami. Přidejte krevety, nechte je dojít a rozdělte porce na talíře. Podávejte s posypem čerstvou petrželkou a hoblinkami sýra.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka