Houbový kastrol z lišek - recept cpt. Cooka
Sformato con funghi finferli
4 porce: 1 kg lišek, 50 dkg domácího chleba, 25 dkg bešamelové omáčky, zeleninový vývar podle potřeby, parmazán podle chuti, 1 stroužek česneku, zelená petrželka, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Houby očistěte vlhkým hadříkem. Na pánvi rozehřejte olej s česnekem, přidejte houby a za občasného míchání je asi 10 minut restujte. Dochuťte petrželkou, solí a pepřem.
Vymažte zapékací misku olejem, naaranžujte do ní plátky chleba, navlhčete je zeleninovým vývarem a potřete je velkým množstvím bešamelové omáčky. Posypte strouhaným sýrem a přidejte část podušených hub. Pokračujte dalšími vrstvami, poslední budou houby posypané strouhaným sýrem. Zapečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka